Rabu, Februari 15, 2012

Gambar pasangan burung ini membuat ramai warga Amerika dan Eropah menangis

image
Seekor burung betina terkapar di atas tanah dengan keadaan tubuh yang parah.

image
Pasangan jantannya membawakan makanan kepada burung betina dengan kasih sayang

image
Burung jantan sedang memberi makan kepadanya, tak lama kemudian burung betina itu mati terkulai. Burung jantan merasa terkejut dan cuba mengangkatnya.

image
Burung jantan akhirnya menyedari bahawa pasangan yang dicintainya telah mati. Ia kemudian “menangis” di hadapan kekasihnya yang telah mati kaku.

image
Sambil berdiri di samping tubuh kekasihnya sambil “berteriak” dengan suara yang sangat menyedihkan seolah-olah meratapi kematian kekasihnya.

image
Akhirnya ia menyedari bahawa pasangan yang dicintainya telah meninggalkannya dan tak akan boleh hidup kembali bersamanya. Ia berdiri disamping tubuhnya dengan sedih dan duka yang mendalam.(perhatikan wajahnya)

Gambar pasangan burung ini dikhabarkan diambil di suatu tempat di wilayah Republik Ukraine, ketika burung jantan tersebut sedang berusaha menyelamatkan pasangan betinanya. Jutaan orang di Amerika dan Eropah menitiskan air mata setelah menyaksikan gambar-gambar ini.


1 ulasan:

  1. sesungguhnya Allah menjadikan makhlukNya berpasang-pasangan..supaya saling kenal mengenali..seumpama pakaian pada diri..

    BalasPadam

t

k